Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Satu Mare se inventează „sistemul dual” de colectare a deşeurilor
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 10 Iunie 2009

Sistemul de colectare selectivă a deşeurilor menajere de la populaţie va fi îmbunătăţit în acest an, după cum a declarat primarul Iuliu Ilyes în cadrul unei conferinţe de presă.

Primăria vrea să implementeze un sistem dual de colectare a deşeurilor menajere, care prevede instalarea a 200 de staţii de colectare în municipiu, unde cetăţenii îşi vor putea transporta gunoiul menajer, bineînţeles nu înainte de a-l selecta.

Fiecare staţie de colectare va fi dotată cu câte două containere, unul pentru deşeurile reciclabile - hârtie, sticlă, pet-uri, textile etc. - şi unul pentru deşeurile organice.

 

La aceste staţii vor avea acces, cu chei, doar persoanele fizice şi juridice din zonele respective care vor încheia contracte cu operatorul de salubrizare din oraş, adică Florisal. În acest an vor fi amenajate 100 astfel de puncte, urmând ca până la sfârşitul anului viitor să fie amenajate şi restul staţiilor din municipiu.

 

Referitor la acuzaţiile lansate în presa sătmăreană de către Asociaţia Carpatină Ardeleană, cum că în municipiul Satu Mare nu există sistem de colectare selectivă a deşeurilor menajere, primarul a dezminţit aceste afirmaţii.

El a precizat că acest sistem funcţionează în oraş şi ca dovadă a prezentat un tabel cu cantitatea de deşeuri colectate de la populaţie încă din anul 2007. Astfel, judeţul Satu Mare se clasează pe primul loc pe ţară la colectarea şi predarea către o firmă din Buzău a unei cantităţi de 510 tone de PET-uri în cursul anului trecut. 

Tags: colectare  deseuri  sistem  dual  
1905 vizite
Distribuie pe